gravad lax mannerström

Gravad lax mannerström

Skuren dill till gravad lax
Skuren dill till gravad lax.

Den första sidan i detta magazin handlar om mat, närmare bestämt gravad lax, mannerström. Det vill säga ett recept skapat av Leif Mannerström som finns på godmatvarjedag.se Där hittar du även ett recept av Markus Aujalay, ytterligare en stjärnkrögare som delar med sig av sina recept. Vilket du ska välja, det får du faktiskt bestämma alldeles själv.
Att få en gravad lax med recept från någon mästerkock får anses vara lyxigt. Här har du dessutom två recept, som skiljer sig lite, och det kan ju bli utmanande. Du aktiverar dina gäster genom att erbjuda båda och sedan fråga vilken som smakade bäst. Då måste du har gemensamma förutsättningar, du måste grava från samma lax, kanske låter det gravas under lika lång tid, och servera med samma hovmästarsås. Då kan det bli riktigt spännande att se om du lyckas göra Leif Mannerströms eller Markus Aujalays gravade lax på bästa sätt. Det finns även recept på riktigt god hovmästarsås, du vet lyxen man har till den gravade laxen. Dels har Leif Mannerström bidragit med en egen, dels har Markus Aujalay på sidan om gravad lax, även ett recept på hovmästarsås. Du måste prova båda, eller varför inte flera, det finns några stycken på sidan, godmatvarjedag.se.
Vill du ha andra tips inför midsommar, eller inför andra helger, så har du idag drygt 600 recept på godmatvarjedag.se Du väljer vad du vill prova.
Nu när det är varmt och skönt är det ju ljuvligt att ställa sig vid grillen och grilla. Vad du hittar på att grilla, det är upp till dig. På den tiden när jag hade grill, jag bor tyvärr i lägenhet där man inte får grilla på balkongen, det finns grillar uppsatta ute på gårdarna, men jag är nog för lat för att gå dessa 75 steg. Jag får skärpa till mig. När jag hade grill, skulle jag fortsätta med att jag la på det allra mesta på vår grill. Det var en alldeles underbar känsla, att först få igång grillen, och sedan lägga på det vi skulle äta, allt från potatis, grönt och pigga upp med kött, eller varför inte en helgrillad falukorv. Tyvärr la jag inte upp något recept. Jag har det möjligen i huvudet ny. Man tar en hel ring falukorv. Ta bort skinnet och gör en skåra i falukorven längs med. Så att du kan öppna den. Innandömet fyller du på med godsaker. Först smetar du in en god senap, sedan la jag i hackad lök, tomater, och lite andra grönsaker. Jag toppade det hela med saltgurka, antingen hel, som du skar i längder, eller så har du kanske färdigskivad saltgurka. Lägg på några skivor på toppen. Sedan lägger du hela anrättningen på grillen, helt på indirekt värme. Du kan ju inte vända på anrättningen, så då får du vara lite försiktig och vrida på den några gånger i stället. Har du den på indirekt värme tar det ett tag, men den som väntar på något gott. Servera med nykokt nypotatis, eller som det heter norr om Skåne, Färskpotatis.
Det här inlägget började med ett inlägg om gravad lax Mannerström, mest för att jag skulle få en länk till det recept jag har på godmatvarjedag. Och så avslutas det med ett nytt recept, taget direkt från mitt huvud. Jag vet inte om det är en bra kombination att ha den gravade laxen först och sedan helgrillad falukorv. Prova du, ni kommer att bli mätta det kan jag nog lova.
För att återgå till den gravade laxen, så ska du innan servering skiva laxen, och det ska vara tunna skivor, när jag säger tunna, så menar jag riktigt tunna, sådana